HiT360.com: ΑΦΥΤΟΣ ταξιδιωτικός οδηγός, διακοπές ΑΦΥΤΟΣ τουριστικός οδηγός Hit360

HiT360.com Travel Guide
HiT360.com Travel Guide Greek

Hit360.com Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter του Hit360.com και ενημερωθείτε για Ξενοδοχεία, προσφορές, πακέτα και ότι άλλο χρειάζεστε για τις διακοπές σας!

Για εγγραφή κάντε κλικ εδώ

Δείτε το τελευταίο newsletter


HiT360.com Travel Guide

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Που θα μείνετε: Χαλκιδική Ξενοδοχεία
Δείτε ακόμη: Χαλκιδική Ταξιδιωτικός Οδηγός

Ως πρώτοι της κάτοικοι θεωρούνται οι Θράκες, ενώ στην χερσόνησο του Άθω πρώτοι πήγαν οι Πελασγοί. Το εύφορο έδαφος και η ύπαρξη μεταλλείων στην περιοχή είχαν το αποτέλεσμα της δημιουργίας αποικιών.

Από τα σημαντικότερα γεγονότα υπήρξε η καταστροφή του στόλου του Μαρδόνιου στον Άθω, η λεγόμενη τομή της διώρυγας του Ξέρξη, η πολιορκία της Ποτίδαιας. Σημαντική επίσης περίοδο για την περιοχή ήταν και αυτή του Πελοποννησιακού Πολέμου. Από το 348 π.Χ. μετά την καταστροφή της Ολύνθου από τον Φίλιππο τον Γ' περιήλθε στο Μακεδονικό Βασίλειο.

Το 168 π. Χ. την κατέκτησαν οι Ρωμαίοι ενώ κατά το Βυζάντιο δέχθηκε καταστροφικές επιδρομές. Το 9ο αιώνα άρχισε η ίδρυση των μοναστηριών του Αγίου Όρους, ενώ τον 14ο αιώνα το μεγαλύτερο μέρος της ήταν υπό Σερβική εξουσία. Στην συνέχεια υποδουλώθηκε στους Τούρκους αλλά απολάμβανε ειδικά προνόμια λόγω της εκμετάλλευσης των μεταλλίων. Πήρε μέρος στην επανάσταση του 1821, απελευθερώθηκε το 1912 και μετά το 1922 δέχθηκε χιλιάδες πρόσφυγες από την Μικρά Ασία.

Οι θαυμάσιες και πεντακάθαρες ακρογιαλιές της και η αναπτυγμένη οργάνωση του τουριστικού τομέα την κάνουν πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών. Το οδικό της δίκτυο βελτιώνεται συνεχώς και η διασκέδαση που προσφέρει είναι εξαιρετική. Τα χωριουδάκια της είναι πανέμορφα και παραδοσιακά. Οι κύριοι μπορούν να επισκεφθούν το Άγιον Όρος αφού επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε άνδρες και να χαρούν τα υπέροχα ιστορικά μοναστήρια και τα εκπληκτικά τοπία.

Όσοι αγαπούν την ορειβασία μπορούν να την χαρούν στο όρος Χολομώντα, και οι ψαράδες καλά θα κάνουν να προσέχουν τις απότομες αλλαγές καιρού. Όσο για τους κυνηγούς τα θηράματα είναι λίγα και προστατεύονται γι αυτό καλά θα κάνετε να πάτε πρώτα από τους κυνηγετικούς συλλόγους της Αρναίας, της Κασσάνδρειας και των Νέων Μουδανιών.

Αυτοί που αγαπούν τα σπορ μπορούν να χαρούν την ιππασία, το γκολφ, την ιστιοπλοια, το τένις, το μπάσκετ, το βόλεϊ, το σέρφινγκ και τις καταδύσεις. Μπορείτε να αγοράσετε υφαντά στον Πολύγυρο και την Αρναία. Θυμαρίσιο μέλι από τα χωριά της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας. Το οινοποιείο Πόρτο Καρράς είναι ανοιχτό όλο το καλοκαίρι και μπορείτε να ξεναγηθείτε στους αμπελώνες του. Τον Ιούλιο γίνετε και η γιορτή της σαρδέλας στα Νέα Ρόδα, του Σωτήρα στις 6 Αυγούστου στην Μεταμόρφωση, στις 20 Ιουλίου του Προφήτη Ηλία στην Ιερισσό, τα Σωκράτεια στις 26 Ιουλίου στην Αρναία, της Αγίας Παρασκευής στην Γαλάτιστα στις 26 Ιουλίου, της Παναγίας στις 15 & 23 Αυγούστου στην Καλάνδρα, επίσης στην Κασσάνδρεια της Παναγίας στις 8 Σεπτεμβρίου, στο χωρίο Μάμα στις 2 Σεπτέμβρη το γλέντι για τον άγιο Μάμα, και 7ήμερο γλέντι στα Νέα Μουδανιά στα μέσα Ιουλίου για την γιορτή της σαρδέλας και εμπορικό πανηγύρι στις 8 Σεπτεμβρίου, στην Νέα Φωκαία στις 29&30 Ιουνίου το πανηγύρι των Αγίων Αποστόλων, ενώ στο Νέο Μαρμαρά η κοινότητα οργανώνει το ψάρεμα του τόνου και πανηγύρια στις 27 Ιουλίου και 29 Αυγούστου και πολλά άλλα ακόμα. Όλη η Χαλκιδική είναι ένα καταπράσινο μέρος φιλόξενο και αγαπητό σε όσους το επισκέπτονται.

External Links :
Chalkidiki Weather
Chalkidiki Map
Chalkidiki History
Chalkidiki Traditional Events
Chalkidiki Entertainment Guide
Chalkidiki Transportation Info
HiT360.com Travel Guide