HiT360.com: ΜΑΤΙ ταξιδιωτικός οδηγός, διακοπές ΜΑΤΙ τουριστικός οδηγός Hit360

HiT360.com Travel Guide
HiT360.com Travel Guide Greek

Hit360.com Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter του Hit360.com και ενημερωθείτε για Ξενοδοχεία, προσφορές, πακέτα και ότι άλλο χρειάζεστε για τις διακοπές σας!

Για εγγραφή κάντε κλικ εδώ

Δείτε το τελευταίο newsletter


HiT360.com Travel Guide

ΜΑΤΙ

ΜΑΤΙ: η απόλυτη απόδραση μόλις 28χλμ από την πλατεία Συντάγματος

Ο οικισμός ΜΑΤΙ βρίσκεται 28 χιλιόμετρα από την Αθήνα πάνω σε ένα φυσικό όρμο του Νότιου Ευβοϊκού στην ευρύτερη περιοχή της παραλίας του Μαραθώνα, περιοχή με ιδιαίτερο ιστορικό, πολιτισμικό αλλά και κοινωνικό ενδιαφέρον. Χρησιμοποιείται ως παραθεριστική κατοικία από πολλούς Αθηναίους και όχι μόνο.

Ψαροταβέρνες, μεζεδοπωλεία, café, bar, night clubs, 4 θερινά cinema, οργανωμένες παραλίες, μαρίνα σκαφών αναψυχής, και καλές ξενοδοχειακές μονάδες αναπτύχθηκαν σταδιακά για την εξυπηρέτηση των παραθεριστών και τη μετατροπή της περιοχής σε πόλο έλξης επισκεπτών και τουριστών, αλλά και όσων που αναζητούν μία ευχάριστη απόδραση.

Η περιοχή κατάφυτη, με πεύκα που καταλήγουν στις καθαρές ακτές, αποτελεί ένα ιδανικό τόπο προορισμού για τον επισκέπτη, που θέλει να ξεκουραστεί, να απολαύσει τη θάλασσα αλλά και να διασκεδάσει, χωρίς να απομακρυνθεί από την Αθήνα.

Με βάση το ΜΑΤΙ ο παραθεριστής μπορεί να περιηγηθεί εύκολα σε όλη την Ανατολική Ακτή της Αττικής ενώ το λιμάνι της Ραφήνας, άριστο σημείο εξόδου προς τις Κυκλάδες, είναι μόνο 4 χιλιόμετρα μακριά. Ενδεικτικές χρονικές αποστάσεις με το καταμαράν: (Σύρος 1 ώρα, Τήνος 2 ώρες, Μύκονος 3 ώρες)

Ραφήνα (4 χλμ)
Η πόλη αναπτύχθηκε γύρω από το ομώνυμο λιμάνι της. Αξίζει κάποιος να την επισκεφθεί για τις πολλές ψαροταβέρνες της που συναγωνίζονται η μία την άλλη σε ποικιλία και ποιότητα φρέσκων ψαριών και θαλασσινών.

Νέα Μάκρη (4 χλμ)
Το κέντρο της περιοχής είναι αναμφίβολα η πόλη της Νέας Μάκρης. Τυπική ελληνική κωμόπολη με ένα πολύ όμορφο παραλιακό μέτωπο, όπου έχει διαμορφωθεί ένας χώρος περιπάτου με φαρδιά πεζοδρόμια και σειρά από café, gelaterias, εστιατoρίων και ταβερνών. Τις ημέρες και νύχτες του καλοκαιριού η καρδιά της περιοχής ολόκληρης χτυπά σε αυτή την παραλία. Παραλία του Σχινιά (8 χλμ)
Η παραλία του Σχοινιά αποτελεί μία από τις πλησιέστερες παραλίες της Αθήνας, γεγονός που την καθιστά δημοφιλή για νυχτερινές εξόδους και γενικότερη διασκέδαση. Σε αυτό συντελεί το πλήθος των οργανωμένων παραλίων, bar, εστιατορίων, café και clubs, με τα περισσότερα από αυτά να βρίσκονται πάνω στη θάλασσα δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες τους να απολαμβάνουν το ποτό ή το φαγητό τους ακόμα και πάνω στην άμμο.

Αθήνα (28 χλμ)
Πόλη με μαγική τοποθεσία στο κέντρο της Αττικής, ενός ολόκληρου κόσμου όπου όλα υπάρχουν και όλα τέμνονται —τα βουνά με τη θάλασσα, η Ανατολή με τη Δύση, οι μαλακές καμπύλες του τοπίου με την ευθεία του ορίζοντα— για να δημιουργήσουν στο επίκεντρό τους ένα λεκανοπέδιο, προστατευμένο από φιλικούς ορεινούς όγκους και σηματοδοτημένο από λόφους. Με πιο περίβλεπτο όλων, αυτόν που φιλοξενεί το αιώνιο σήμα κατατεθέν της πόλης: τον Παρθενώνα.

Που θα μείνετε: Παραλία Αττικής Ξενοδοχεία
Δείτε ακόμη: Παραλία Αττικής Ταξιδιωτικός Οδηγός
HiT360.com Travel Guide